Etiquetas

aeropuerto (9) arquitectura (13) arte (34) blogs and shops (21) camisetas (14) canal 9 (12) cine (27) comic (2) fib (9) fotografía (46) historia (26) humor (15) literatura (4) magdalena (15) movimiento 15M (27) mundo (29) Música (44) noche (14) Opinión (136) pegatinas (13) política (3) prensa (21) rototom (4) ruta alternativa (36) se mueven (28) sostenibilidad (20) Street Art (56) tanned tin (6) teatro (8) urbanismo (3) video (23)

en suspensió

viernes, 28 de septiembre de 2012


Avuí divendres, l'Espai d’art contemporani de Castelló presenta l'exposició col·lectiva En suspensió, on es mostraran els treballs recents de tres artistes llatinoamericans que reflexionen sobre l'arquitectura i el desenvolupament urbanístic i, en concret, sobre processos constructius interromputs.

En suspensió presenta l'obra d'Alexander Apóstol (Barquisimeto, Veneçuela, 1969; actualment resideix a Madrid), Cinthia Marcelle (Belo Horizonte, Brasil, 1974; resideix a Belo Horizonte) i Héctor Zamora (Ciutat de Mèxic, Mèxic, 1974; actualment viu i treballa en São Paulo). Ja siga alterant materials de construcció, reocupant solars o documentant edificis en desús, les seues obres visualitzen un urbanisme que es presenta, abans que en construcció, «en suspensió», i que mostra signes de trobar-se en estat de crisi.

Al ser presentades a la ciutat de Castelló, aquest conjunt d'obres provoquen el qüestionament de l'entorn construït i una reflexió sobre les polítiques urbanístiques del que s'ha cridat la «economia del rajola». L'exposició pot contextualitzar-se dins de l'actual crisi de la construcció i esclat de la bombolla immobiliària a Espanya. Tant en la costa del Llevant espanyol com en altres punts del mapa global, incloent el llatinoamericà, el desenvolupament urbanístic i arquitectònic ha sofrit dràstics vaivens com a conseqüència de fases de creixement i desacceleració de l'economia.

(Copy and paste)

 

0 comentarios:

Publicar un comentario