Etiquetas

aeropuerto (9) arquitectura (13) arte (34) blogs and shops (21) camisetas (14) canal 9 (12) cine (27) comic (2) fib (9) fotografía (46) historia (26) humor (15) literatura (4) magdalena (15) movimiento 15M (27) mundo (29) Música (44) noche (14) Opinión (136) pegatinas (13) política (3) prensa (21) rototom (4) ruta alternativa (36) se mueven (28) sostenibilidad (20) Street Art (56) tanned tin (6) teatro (8) urbanismo (3) video (23)

magdalena al cor

martes, 28 de febrero de 2012



















Aquesta samarreta es pot dur ací, a Castelló, però mola més dur-la fora. En un bar de Vigo, per exemple, i que algú es fixe en ella i et pregunte que si t'agraden les magdalenes i tu li contes que no, que la Magdalena és la festa de Castelló i que li tens molt afecte; ell et pregunta que què són les colles i tu li dius que són uns locals que lloguem els grups d'amics i en els quals rebem a més amics i a més amics d'amics i en els quals ens passem 9 dies de festa; llavors ell et pregunta que què és una mascletà i tu li contestes que és un terratremol emocional i incomprensible que et retrona entre els ossos i et recorre les venes; i el rotllo i canya? i tu va i el cantes, almenys el principi. 

Llavors és quan s'interessa per la gaiata i tu li contes que és "un esclat de llum sense foc ni fum" i ell no entén res; i clar, li podries explicar alló del Castel Vell, alló de la baixada a la Plana, els gaiatos i els fanals... però estem en el segle XXI, traus el teu iPhone, escrius "gaiata" en google i ix açò. El gallec (o el basc, o madrileny, o andalús... allà on estigues) obri els ulls com plats, es recolza en el teu muscle i et convida a una cervesa. Has fet un nou amic i si el convides a Magdalena i accepta, ell també la durà en el cor per molt de temps.






Esta camiseta se puede llevar aquí, en Castellón, pero mola más llevarla fuera. En un bar de Vigo, por ejemplo, y que alguien se fije en ella y te pregunte que si te gustan las madalenas y tú le cuentas que no, que la Magdalena es la fiesta de Castellón y que le tienes mucho cariño; él te pregunta que qué son las collas y tú le dices que son unos locales que alquilamos los grupos de amigos y en los que recibimos a más amigos y a más amigos de amigos y en los que nos pasamos 9 días de fiesta; entonces él te pregunta que qué es una mascletà y tú le contestas que es un teromoto emocional e incomprensible que te retumba entre los huesos y te recorre las venas; ¿y el rotllo i canya? y tú se la cantas, al menos el principio. 

Entonces es cuando se interesa por la gaiata y tú le cuentas que es "un esclat de llum sense foc ni fum" y él no lo entiende; y claro, le podrías explicar lo del Castell Vell, lo de la bajada a la Plana, lo de los gaiatos y los faroles... pero estamos en el siglo XXI y sacas tu iPhone, pones "gaiata" en google y sale esto. El gallego (o el vasco, o madrileño, o andaluz... donde quiera que estés) abre los ojos como platos, se apoya en tu hombro y te invita a una cerveza. Has hecho un nuevo amigo y si le invitas a Magdalena y acepta, él también la llevará en el corazón.

12 comentarios:

Anónimo dijo... [Responder]

Donde se puede conseguir la camiseta??

Algo se mueve en Castellón dijo... [Responder]

@Anónimo



las puedes encontrar aqui:

http://www.latostadora.com/amarillomostaza


hasta el 11 de marzo con el 15% de descuento poniendo en el cupón de la cesta de la compra: 15PAPA12

Patri dijo... [Responder]

hola! m'encanta la samarreta! Hi ha algun lloc on les pugue vore/provar "en viu"? més que rés és pel tema de les talles. ja he vist q estan les mesures, però, clar, no és el mateix que provar-se-la... gràcies!

Algo se mueve en Castellón dijo... [Responder]

lamentablement de moment no estan en tendes, ja ens agradaria.
Ho sentim.

Algo se mueve en Castellón dijo... [Responder]

Estos de las camisetas están que lo tiran: 15% de descuento poniendo la palabra 15PAPA12 en el cupón de la cesta de la compra.

Patri dijo... [Responder]

Vaja, bé, m'arriscaré perquè me mola molt. Però he d'esmentar que és una llàstima que samarretes tant castellonenques com les de la paella o el carajillo no estiguen en valencià. Sinó també me les compraria. Aprofite també per felicitar-vos pel blog. L'he descobert fa poc i m'encanta, de veres! Si demane més entrades en valencià ja m pose un poc pensada lingüísticament, no? jejeje. Gràcies, salutacions i ànims!

Patri dijo... [Responder]

volia dir pesada, clar

Algo se mueve en Castellón dijo... [Responder]

@Patri

no ens demanes res que no ens hagen demanat ja anteriorment. mes valencià
Som varis els que col·laborem en el blog i per atzar hi ha majoria castellanoparlants. De tant en tant els valencianoparlants equilibrem la balança i fem que la quota valenciana en el blog augmente.
Aixó si, tant en valencià com en castellà esperem que quedi clar l'estima per la terreta desde un punt de vista crític i irònic.

Respecte els dissenys ho tindrem en compte encara que cigaló no sone tan castellonenc com "carajillo" ;)

Salutacións i bona magdalena !!

Patri dijo... [Responder]

jajaja. jo posarie "ací se creme el carajillo" no hi ha res més castellonenc q això!
gràcies per tindre-ho en conte.
l'estima per la terreta queda claríssima, de veres. anime als valencianoparlants a que escriguen més.
molt bona magdalena a tots i totes!
una forta abraçada

Algo se mueve en Castellón dijo... [Responder]

@Patri

Patri, esta va per tu.

http://algosemueveencs.blogspot.com/2011/01/aqui-se-quema-el-carajillo.html

no diràs que no cuidem a l'audiència

Anónimo dijo... [Responder]

jo ja la tinc, m'encante!

Patri dijo... [Responder]

oleeeeeeeeeeeeeeeee!!!!!!!!!! gràcies!!! llàstima q ja he fet la comanda magdalenera! quan en tregueu unes quantes en valencià en faig un altra! una abraçada molt forta i... ja només queden 4 dies!!!

Publicar un comentario