Etiquetas

aeropuerto (9) arquitectura (13) arte (34) blogs and shops (21) camisetas (14) canal 9 (12) cine (27) comic (2) fib (9) fotografía (46) historia (26) humor (15) literatura (4) magdalena (15) movimiento 15M (27) mundo (29) Música (44) noche (14) Opinión (136) pegatinas (13) política (3) prensa (21) rototom (4) ruta alternativa (36) se mueven (28) sostenibilidad (20) Street Art (56) tanned tin (6) teatro (8) urbanismo (3) video (23)

fes lloc al feslloch

martes, 5 de julio de 2011


Quan parlem de Feslloch, no parlem només d’un festival de música, parlem d’il·lusió, entusiasme, emoció i alegria, de tirar endavant un projecte, un projecte cultural, nostre, familiar, proper.  I aquesta il·lusió creix cada any al comprovar que cada cop el nombre d’assistents augmenta, que l’organització millora, que els grups creixen i que el valencià reviscola...
Al nostre territori tenim molts de festivals de música, a nivell estatal i internacional, bé, molt bé, la nostra terra es dona a conèixer més enllà,  tenim molta oferta musical, i en directe, genial! Però que aquest fet no tregui espai a les nostres arrels, sinó que les complementi. En un món cada vegada més global, es difícil de vegades mantindre certes cultures i llengües, per això són molt importants accions com és la del Feslloch.
El Feslloch, és el festival de cloenda de la Gira – Festival Itinerant de Música en Valencià, projecte creat per Escola Valenciana, amb l’objectiu d’ampliar l’oferta juvenil de les Trobades Escolars ,  potenciant i promocionant els músics i cantants en valencià arreu del territori.
Aquestes Trobades són una de les moltes accions que realitza Escola Valenciana (fundada el 1990 i actualment formada  per 24 associacions comarcals i d'àmbit de país) per tal d’aconseguir el seu principal objectiu, la normalització lingüística en tots els àmbits, amb especial incidència en el sistema educatiu valencià. Per què no cal ser molt espavilat per adonar-se de que si no és gràcies a accions i associacions com aquestes, la nostra cultura, la nostra llengua, les nostres arrels acabarien perdent-se pel camí, enfonsant-se, i oblidant-se, ja que si hem de confiar amb els nostres governants... estem perduts!
El Feslloch no es tracta d’un festival independentista i radical, com molts poden pensar. A tots ens agrada gaudir de la música en diferents estils, en diferents llegües... i la nostra és una llengua més. Ni més ni menys que altres... simplement una més entre totes, i com a tal volem que sigui tractada i respectada, és una llengua minoritària, sí, però ens neguem a que sigui minoritzada.
Benvolguts companys/es, us convidem a que us apropeu al Feslloch, a que gaudiu de la música en la nostra llengua, en diferents estils, amb grups novells i grups ja consolidats a nivell internacional, a que comproveu que és de qualitat, a gaudir de la festa en un ambient familiar, proper, emotiu... i a que us sentiu valencians, valencians de sentiment. I que mireu, observeu i participeu en les diferents activitats que es realitzen a més del panorama musical, als jocs populars, a la pilota valenciana i als diferents actes programats per a aquesta ocasió.
Des d’aquí us convidem a fer una petita reflexió, en el nostre ús i tracte de la llengua, som bilingües, aprofitem-ho, usem totes dues llengües, i si volem anar més enllà potenciem el valencià si no volem perdre’l i després lamentar-nos...
Feslloch: 7, 8 i 9 de juliol a Benlloch: Obrint Pas, Agraviats, New York Ska-Jazz Ensemble, Orxata Sound System... i molts més!
Abonament 3 dies: 25€, fins al 6 de juliol (en guixeta 30€)
Les entrades soltes de dia, tan sols es podran comprar a la guixeta.
Entrada per dijous: 8 euros
Entrada per divendres: 14 euros
Entrada per divendres: 14 euros
Foto 1 y foto 2












3 comentarios:

Anónimo dijo... [Responder]

projecte cultural de la cultura dels amics voldreu dir!
LA GIRA: Festival itinerant (d'on han tret aixo?) d'AMICS!!!
Per favor, no teniu vergonya.
De totes formes, he de dir que les iniciatives son bones (en part), els que son dolents son els gestors.

Algo se mueve en Castellón dijo... [Responder]

No sabem si la gestió és bona o dolenta. Ni tan sols sabem si afavoreix a uns grups o a altres l'única cosa que ens fem ressò és d'un festival en el qual es pot gaudir en un ambient agradable, en bona companyia de música i altres activitats que ens semblen interessants.

La vergonya és un sentiment i no creiem que hi hagi unitat de mesura perquè puguis afirmar si en tenim o no.

Una salutació i ens veiem pels festivals !!

Anónimo dijo... [Responder]

La gira festival itinerant (més de 20 concerts):
http://www.lagira.cat/
(fes-li un cop d'ull a l'agenda de la gira i hi podràs veure la quantitat de concerts que han organitzat)
també hi podràs veure els concerts i la varietat de grups:
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=0IF4vtk_HRw

Pel que fa als gestors, et refereixes a escola valenciana?a les 24 associacions civiques que la composen?Et recorde que són els mateixos que organitzen les trobades, el volunatriat linguístic, el cinema en valencià a l'escola, l'oficina dels drets linguístics i els que organitzen les campanyes de matriculació en valencià i un fum de coses amb la finalitat de promocionar i fer ús del valencià.

No vec quina mala gestió fa escola valenciana si és una associació que assumeix,totes les campanyes i activitats que deuria de fer la generalitat per promocionar la nostra cultura.

http://www.escolavalenciana.com/

salutacions!

Publicar un comentario